۱۳۸۷ اسفند ۵, دوشنبه

پدیده های مهندسی نشده نیازمند فرهنگ سازی اند


در اطراف خود می شنویم که برای فلان موضوع (موبایل ، اینترنت، کامپیوترو...) باید فرهنگ سازی شود و وقتی عمیق تر به این عبارت تامل می کنیم ، متوجه می شویم وقتی این عبارت در افواه عمومی مصرف می شود که یک کاری خراب شده و دیگر هم احتمالا نمی شود کاریش کرد ، بنابراین این مشکل را به گردن عدم فرهنگ سازی می اندازند.

اما بررسی بر سایر پدیدهای تکنولوژیک ، اجتماعی و حتی آموزشی که حضور و ظهور موثر و موفقی داشته اند ، نشان می دهند که اگر پدیده در زمان ورود مهندسی مناسب مصرف گردد ، نیازمند فرهنگ سازی نیست ، بنابراین عموما این عبارت مفهوم صحیح برای آنچه منظور نظر است نمی باشد و بنده شخصا با مصرف این اصطلاح مخالف و نسبت به آن خوشبین نیستم.

اینکه چی شد که این مطلب در ذهنم قوی تر شد برمی گردد به جلسه ای که با مسوول کمیسون فرهنگی انجمن صنفی رایانه و مدیر محترم مجله بازی داشتم که به زودی حکایت آن را برایتان نقل می کنم و هم چنین تصاویری را برای مهندسی مصرف از پاریس تهیه کرده ام که بعد از تعطیلات برایتان ارائه خواهم نمود تا منطق تحلیلم آشکارتر شود.

۴ نظر:

sokhanco گفت...

سلام جناب رضایی
همه چیز مثل همیشه عالی بود
خیلی دوست دارم وقتی برگشتم ایران بتونم دوباره توی کلاساتون شرکت کنم.
شماباعث تحول زندگی برای من و خیلی از دوستان شدید.
ارادتمند شماحمید رضاسخن شیرین
sokhanco@gmail.com

sokhanco گفت...

سلام جناب رضایی
همه چیز مثل همیشه عالی بود
خیلی دوست دارم وقتی برگشتم ایران بتونم دوباره توی کلاساتون شرکت کنم.
شماباعث تحول زندگی برای من و خیلی از دوستان شدید.
ارادتمند شماحمید رضاسخن شیرین
sokhanco@gmail.com

سهیل رضایی گفت...

از ابراز لطف شما ممنون منتظ دیدارتان هستم

ناشناس گفت...

جهان چون چشم و خط و خال و ابروست
که هر چیزی به جای خویش نیکوست

وقتی زمان هست فرصت را از دست میدهیم. وقتی فرصت از دست رفت اجبار و الزام اجرا میآوریم. وقتی الزام اجرا در زمان و فرصت از دست رفته پیش آمد هزینه های زیادی بابتش می پردازیم (هزینه های زمانی – فرهنگی – اقتصادی و ...)، چرا که اجرا به صورت صحیح انجام نخواهد یافت و دوباره کاریها وچند باره کاریها بوجود می آید(بخشی که شمافرموده اید بعضی ها اسمش را فرهنگ سازی نامیده اند) غافل از آنکه آب رفته دوباره به جوی باز نمی گردد. شبیه فرزندی که فرصت تربیت صحیح را در دوران کودکی از دست بدهی و در سالهای بعد بخواهی ...
این امور در مسائلی نظیر علوم جدید که کشور ما میتوانست همپای سایر کشورهای توسعه یافته که این علوم نیز درآنها نوین بوده، پیشرفت داشته باشد بوضوح به جشم میخورد.من جمله صنعت نرم افزار و سخت افزار رایانه ای،و احتمالا" نانوتکنولوژی که کشورما فرصت را ازدست داده است ولی خوشبختانه در زمینه سلولهای بنیادی موفقتر عمل کرده است.